ONZE ATLETEN EN COACHES IN DE KIJKER

BK indoor & 3e snelste aller tijden

   Het Track&Field team heeft het Belgisch Kampioenschap indoor achter de rug met als hoogtepunt de knalprestatie van Elise Mehuys op de 60m sprint.
In een tijd van 7.31 snelde ze naar de 3e beste Belgische prestatie ooit!

Met een mooie 9e plaats voor Lien andries op de 200m, een 7e en 8e plaats voor Inge Bellemans en Ine Mylle op de 60m horden, een 11e plaats voor Benedikt Tchimou op de 400m en de getoonde vechtlust van Lynn Beck, Charlotte Kinable, Gaston Nijs en Maxime Lermyte, mogen we stellen dat afgelopen weekend zeker en vast succesvol was voor het team.

9e en 7e plaats World Cup

   An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts klimmen steeds hoger in de World Cup 2-woman bob ranking.

In Winterberg werden ze mooi 9e. Afgelopen weekend veroverden ze een 7e plaats. Beide wedstrijden op 0.01 van respectievelijk top 8 en top 6.
Op naar de volgende wedstrijd dames!

WK indoor afgelast

   Het WK indoor in Nanjing, China, valt weg door het risico op snelle verspreiding van het recente Coronavirus.

Elise Mehuys en Paulien Couckuyt missen zo hun kans om zich deze winter interntaionaal te tonen. De focus ligt dus sneller dan verwacht op de zomer en de Olympische spelen in Tokyo.  

Corrida Leuven 2019

Team GRIT was weer present op de Eindejaarscorrida in Leuven. Onze coaches Koen en Inge, enkele atleten en ex-atleten hebben de 4, 8 of 12km succesvol afgewerkt.

Verschillende interviews met onder andere coach Rudi Diels en bobslee atleet en ex-hordeloper Denis Hanjoul kan u terugvinden op de website van ROB TV.

Stage Team Belgium in Belek

Coach Rudi Diels en 400m horden atlete Paulien Couckuyt zijn momenteel op stage met Team Belgium ter voorbereiding van de Olympische Spelen van Tokyo.

Twee trainingen per dag in goede omstandigheden en alternatieve trainingsfasciliteiten binnen handbereik om de winteropbouw te optimaliseren.
(Zie foto: Hydroworx session)

Skeleton in Königssee

   De jonge Belgian Blizzards, Aline Pelckmans en Colin Freeling, plaatsten zich afgelopen weekend voor de Jeugd Olympische Winter Spelen die in januari 2020 zullen doorgaan.

Daarnaast werden ze elk mooi 11e en 5e op Omega Youth Series wedstrijd in Königssee.

IAAF WK Doha 2019

Paulien heeft met de 4x400m aflossingsploeg een mooie 5e plaats kunnen bemachtigen op het WK atletiek in Doha. 

Individueel heeft ze op het hoogste niveau nog niet helemaal kunnen tonen wat ze waard is, maar sluit ze het lange seizoen af op een eervolle 32e plaats. Het is uitkijken naar het volgende seizoen, maar eerst welverdiende rust voor atleet en coach, Rudi Diels. 

BELGIAN BULLETS ON ICE

   Voor de mannen een eerste kennismaking met het ijs. Voor de vrouwen de start van een nieuw seizoen.

De stage in winterberg was niet zonder vallen en opstaan. Het aanleren van de verschillende posities en de eerste afdalingen gingen gepaard met de nodige crashes en verzorging. In aanloop naar de volgende momenten op het ijs, blijven we werken op kracht/power en zetten we met het hele team verder de puntjes op de i.

BK Alle categorieën Atletiek 2019

Dit weekend stond het Belgisch kampioenschap op het programma voor de atleten van Rudi Diels, Marlon Gevaert en Dries Peeters. Na de succesvolle reeksen op zaterdag, was het afwachten wat onze atleten in de finales op zondag nog konden laten zien.

Elise Mehuys, Lien Andries, Nora Thiry en Andreas Vranken hebben gestreden voor een eervolle 4e, 7e, 8e en 5e plaats op de 100m sprint. Ook Paulien Dewyngaert eindigde mooi op een 8e plaats. Als kers op de taart gingen Paulien Couckuyt (400H) en Denis Hanjoul (110H) met zilver aan de haal.

!!! EN Paulien veroverde met haar geweldig snelle chrono een ticket voor het WK in Doha !!!

150 VOETBALLERS GETEST

De Kuipjesdag op KVC Westerlo was, ondanks de regen, een succes. 150 Voetballers hebben de 30m test afgelegd en weten waaraan verder gewerkt kan worden.

Meer info over onze loop- en techniektrainingen in samenwerking met Westel MAGIC kan u vinden door hier te klikken.

 

European team championships

     O.l.v. Rudi Diels heeft België een 6e plaats kunnen bemachtigen in First League op de Europese team kampioenschappen.

Team GRIT Track&Field vertegewoordigd door (vlnr.) Andreas Vranken (100m & 4x100m), Elise Mehuys (100m & 4x100m), Nora Thiry (4x100m) en Paulien Couckuyt (400H & 4x400).

2e stage bobslee en skeleton

De tweede succesvolle stage in Winterberg zit er op voor de Belgian Bullets (bobslee) en Belgian Blizzards (Skeleton).

Halfweg voorbereidingsperiode wordt er al erg uitgekeken naar de eerste afdalingen van het seizoen.

Paulien naar EK U23

Paulien Couckuyt liep begin dit seizoen al de limiet voor het Europees kampioenschap U23 in Gävle (Zweden) en werk hier nu verder naartoe.

Belgian Bullets in Winterberg

     De mannen en vrouwen van het nationale bobslee team hebben hun eerste succesvolle stage in Winterberg (Duitsland) achter de rug.

Onder begeleiding van dubbel Olympisch kampioen, Olaf Hampel, coach Tom De-La-Hunty en Koen Bellemans zijn kracht, snelheid en techniek grondig onder de loep genomen.
Er werd een eerste selectie gemaakt op basis van testen met de pushcar.

 

Paulien Europees Kampioene !!!

Paulien Couckuyt loopt naar de Europese titel (U23) op de 400 meter horden in een persoonlijk record van 56.17!

PROFICIAT PAULIEN !!!

Nora in de 4x100m EK U20

Het 4x100m team op het EK U20 in Boras (Zweden) strandt, ondanks hun sterke ploeg, in de reeksen na een mislukte wissel.

Nora Thiry werkt nu individueel toe naar het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën dat plaatsvindt eind augustus.